Tiara : Askeleita kohti reunaa

Singlet · Stara.fi

Tiara, eli Tiia Marjanen, on uusi kotimainen poptulokas. Hänen tuotannostaan julkaistaan nyt singlenä tummasävyinen Askeleita kohti reunaa. Kappale kertoo vahvasti huumeongelmaisesta Janista.

Singlen musiikillisen tyylilajin sekä käytettyjen soundien ja lyriikoiden perusteella Tiaraa voidaan hyvällä syyllä nimittää Suomen naispuoliseksi Anssi Kelaksi. Huumeongelma kappaleen aihealueena on toki kiitettävää ja vakavasti otettavaa, mutta siitä huolimatta biisistä tulee mieleen lähinnä sosiaalitanttojen suunnittelemaan huumevalistuskampanjaan tehty korni tunnusbiisi.

Kertosäkeessä esimerkiksi ”Suoraan suoneen…” ja säkeistöissä ”Tarttui haulikkoon…” -osaston lyriikat särähtävät pahasti korvaan. Saman asian olisi varmasti voinut kertoa tyylikkäämminkin, kuten eräs herra Kela aikanaan menestyksekkäästi osoitti. Nyt singlestä jää heikko maku, ja itsenäisenä teoksena kappale on vain välttävä. Ei tätä ainakaan lisää jää kaipaamaan.

Pisteet 1/5