Guitar Hero -pelistä käräjöidään jälleen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Amerikkalainen kitaravalmistaja Gibson on haastanut oikeuteen suosittujen Guitar Hero ja Rock Band -pelien valmistajat. Kitarayhtiö väittää peleissä käytetyn tekniikan rikkovan sen patenttioikeutta.

Guitar Hero -pelissä pelaaja käyttää kitaran muotoista peliohjainta toistamaan televisioruudulla nähtäviä nuotteja. Gibsonin mukaan peli loukkaa sen vuonna 1999 rekisteröityä patenttia tekniikasta, jolla simuloidaan musiikkiesitystä.

Vuonna 2005 julkaistua Guitar Hero -peliä on myyty tähän mennessä maailmanlaajuisesti jo noin 14 miljoonaa kappaletta, ja peli on tuottanut miljardi dollaria. Rock Band -peli on uusi tulokas, jonka myyntilukuja ei ole vielä tiedossa, uutistoimisto Reuters kertoi.

Haastettuihin yhtiöihin kuuluvan Harmonixin edustajan mukaan oikeusjuttu on täysin perusteeton. Aiemmin tässä kuussa Activision nosti kanteen Gibsonia vastaan vaatien oikeutta mitätöimään kitarayhtiön patentin. Aiemmin Gibson toimi yhteistyössä Guitar Hero -pelin kanssa.