Battlefield 2142 (MacDVD)

Pelit · Stara.fi

Electronic Arts julkaisee vihdoinkin materiaalia myös Applen valmistamille Macintosh-koneille. Tuoreempien koneiden Inter-prossuille onkin nyt tarjolla useita uusia pelejä, joista ensimmäisenä testipenkkiin ruuvataan Battlefield 2142.

Peli sijoittuu nimensä mukaisesti vuoteen 2142, jolloin ihmiskunta elää seuraavaa jääkautta. Vuonna 2106 alkanut jääkausi on pienentänyt ihmiskunnan asuttavia alueita, mikä on käynnistänyt uuden maailmansodan. Sodassa vastakkain ovat EU:n joukot sekä Venäjä-Aasia-liittouma. Ihmisten korvaamattomana apuna toimivat massiiviset hi-tech-sotakoneet niin maassa kuin ilmassakin. Uutena pelimuotona on nyt mukana titaanisota, jossa tuhotaan taitelukentän yllä leijuvia massiivisia tuhokoneita.

Pelin alkuvaiheessa hienoista ärsytystä aiheuttaa ilmeisen pakollinen rekisteröityminen internetin kautta. Todellista syytä pakolliseen rekisteröitymiseen ei ainakaan pelattavuuden kannalta ole näköpiirissä, sillä peliä voi toki tahkota myös yksinpelinä.

Vaikka Battlefieldin olettaisi edistyvän osa osalta parempaan suuntaan, niin parin illan intensiivisen tahkoamisen jälkeen lopputulemana on jostain syystä, että 2142-osan pelattavuus ei yllä samalle tasolle aikaisempien osien kanssa. Pääosin paketti toimii ja tekoälykin vaikuttaa hienolta, mutta jotain olennaista jää kuitenkin puuttumaan. Moninpeli on tuttuun tapaan pääosassa, mutta yhteydet servereihin tuntuvat olevan kiven alla.

Edellisten Battlefield -sarjan osien ystäville BF2142 voi olla mielenkiintoinen paketti, mutta itse vetäydyn mieluummin räiskimään pelin aiempien versioiden tai vaikkapa ArmA: Armed Assaultin tai Call Of Dutyn pariin.

Pisteet 3/5