Loppuunmyyty Tokio Hotelin konsertti siirtyy

Viihdeuutiset · Stara.fi

Helsingin Jäähalliin huhtikuun 5. päiväksi suunniteltu Tokio Hotel -yhtyeen konsertti siirtyy myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan. Syynä loppuunmyydyn konsertin siirtoon on yhtyeen laulajan Bill Kaulitzin sairastuminen.

Helsingin konserttiin oli myyty yli 7.300 lippua. Huhtikuun konsertin liput käyvät sellaisenaan uuteen konserttiin tai ne voi palauttaa lippukauppoihin. Konsertin uusi päivämäärä ei ole vielä tiedossa, mutta alustavien tietojen mukaan konsertti voisi toteutua jo kesäkuussa.

Yhtyeen antaman ilmoituksen mukaan Bill Kaulitzin äänihuulista on löytynyt kysta, joka vaatii leikkaushoitoa sekä sairauslomaa. Tästä syystä yhtye on joutunut peruuttamaan Helsingin konserttinsa lisäksi koko kiertueensa loppuosan.

Vuonna 2003 Saksassa perustettu Tokio Hotel on noussut nopeasti yhdeksi Euroopan suosituimmista nuorisobändeistä. Yhtye on palkittu kahdesti Saksan arvostetuimmalla Echo-palkinnolla. Lisäksi yhtye voitti MTV Music Awards -gaalassa International Act -palkinnon. Parhaillaan Tokio Hotel on ehdolla NRJ Awards 2008 –kisassa Vuoden parhaaksi yhtyeeksi.

Tokio Hotelin perustivat kaksoisveljet Bill ja Tom Kaulitz. He esiintyivät kotikaupungissaan Magdeburgissa vuonna 2001, jossa he tapasivat Gustav Schäferin ja Georg Listingin. Nelikon keskinäinen kiinnostus samantyyppiseen musiikkiin johti Devilish-yhtyeen perustamiseen. Vuonna 2003 poikia koitti onnenpotku, kun Universal Musicin Saksan-edustaja tarjosi heille levytyssopimusta. Samalla yhtyeen uudeksi nimeksi tuli Tokio Hotel.

Keski-Euroopassa jo satojen tuhansien fanien sydämet valloittanut Tokio Hotel nousi suomalaisten fanien suosikiksi viime vuoden alussa, kun yhtyeen kolmannen albumin ensimmäinen single, Übers Ende der Welt, nousi NRJ:n kuuntelijalistan kärkeen. Sittemmin Tokio Hotelin jäsenet ovat komeilleet nuorisolehtien kansissa, julisteissa ja suosikkilistoilla. Samoin Tokio Hotel -aiheiset kilpailut ovat rikkoneet osallistujaennätyksiä niin netissä kuin lehdissäkin.

Tokio Hotel kävi viime vuoden syyskuussa esiintymässä Helsingissä Elämä lapselle -konsertissa, ja kaikki paikalla olleet saivat todistaa tuhansien fanien villiintymistä poikien astellessa lavalle. Tokio Hotel on juuri julkaissut uransa kolmannen DVD:n, Zimmer 483 – Live in Europe. DVD:llä on yhtyeen Oberhausenin-konsertti sekä runsaasti materiaalia Euroopan-kiertueelta.