Jenni Vartiainen : Mustaa kahvia

Singlet · Stara.fi

Jenni Vartiainen teki viime vuoden ehkäpä parhaan kotimaisen poplevyn Ihmisten edessä, jolta lohkaistaan vielä yksi single Mustaa kahvia. Biisi ei kuulu enää välttämättä levyn parhaimmistoon, mutta on silti hieno veto.

Jukka Immosen käsissä kappale on saanut hienon kuosin, ja erityisesti jarremaisen electrovivahteinen taustakikkailu sekä hiphopia ammentava soundimaailma ovat hienoa kuultavaa. Toki Jennin samettisen käheä äänikin toimii hyvin. Kappaleen kertosäkeessä on jonkin verran koukkua, mutta siinä olisi saanut olla hiukan enemmän voimaa toimiakseen paremmin. Nyt kertsi jää hieman muun biisin jalkoihin.

Singlellä on mukana myös remiksejä. Esimerkiksi Mustaa kahvia -kappaleen Phonky Asses Club Edit toimii hienosti houseversiona, joka on ammentanut soundinsa trancen puolelta ja esimerkiksi Cosmic Babyn tuotannosta. Ihmisten edessä FBOTI’s 2 AM Remix jää puolestaan halpiksen kuuloiseksi fiilistelyksi, jonka taustan synateema on lainattu ja kappaleen oikea pianoteemakin jää liiaksi efektien jalkoihin.

Niin ikään FBOTI’s Third Wheel Remix Jennin Toinen-kappaleesta on heikko esitys. Biisin hienot vokaalit jäävät pahasti soundien jalkoihin, eikä soundeissa ole juuri hurraamista. Kahden markan housebiitti ja markan kitaranviritys päälle eivät nosta tunnelmaa kotona, radiossa tai tanssilattialla.

Pisteet 4/5