Apinoiden planeetta -elokuvien tähti kuoli

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maineikas Hollywood-veteraani Charlton Heston on kuollut. Hän menehtyi eilen kotonaan Beverly Hillsissä 83-vuotiaana.

Alzheimerin tautia vuodesta 2003 lähtien sairastanut Heston ehti olla mukana yli sadassa elokuvassa ja hänet palkittiin vuonna 1959 parhaan miespääosan Oscar-patsalla roolityöstään jättielokuvassa Ben Hur, joka sai huimat 11 Oscaria. Hän tähditti myös kymmeniä muita elokuvia, kuten Apinoiden planeetta ja Kymmenen käskyä.

Illinoisissa 4.10.1924 syntynyt tähti aloitti näyttelijänuransa Broadwaylla vuonna 1948, kun hänelle tarjottiin sivuosaa Shakespearen Anthony ja Cleopatra -näytelmässä. 1950-luvulla hänestä tuli menestyvä näyttelijä, ja vuosikymmenen loppupuolella Heston teki lopullisen läpimurron valkokankaalla elokuvassa Ben Hur.

Pitkän ja menestyksekkään elokuvauransa jälkeen hän toimi myös ohjaajana ja esiintyi monissa televisiosarjoissa.

Uusimmat