Iskelmä-Finlandiasta tulikin rock-skandaali

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuodesta 2001 saakka jaettu vuosittainen Iskelmä-Finlandia -tunnustus on saanut kovan kolauksen, kun palkinnon ehdokkaat julkistettiin eilen. Musiikkiammattilaiset olivat tyrmistyneitä ehdokkaista, joista yksikään ei edusta iskelmämusiikkia.

Tämän vuoden Iskelmä-Finlandian ehdokkaiksi nimettiin Muska Babitzin, Maarit Hurmerinta, Olli Lindholm, Hanna Pakarinen ja Timo Rautiainen. Palkinnon ovat aiemmin saaneet Antti Huovila, Marion Rung, Kari Tapio, Matti ja Teppo, Jari Sillanpää, Paula Koivuniemi ja Eino Grön.

Lehdistötiedotteen mukaan iskelmä-sanan painotusta on vähennetty ja palkinnossa painotetaan nyt iskelmän sijaan populaarimusiikkia, jonka kenttää tutkitaan nyt laajasti.

Palkinnon nimi ei tarkoita, että se olisi suunnattu vain ns. iskelmälaulajille, vaan ehdokkaita valittaessa tutkitaan populaarimusiikin kenttää laajasti. Palkinnon arvovaltaisuuden takaamiseksi nominaattien etsintä on suoritettu yhteistyössä suomalaisten alan asiantuntijoiden kanssa.

Selitykset eivät ole kuitenkaan kelvanneet iskelmäkansalle, joka on raivoissaan valinnoista. 10.000 euron iskelmäpalkinnon saajan valitsee lisäksi Tavastia-klubin, Ruisrockin ja Ankkarockin takaa löytyvä rockpromoottori Juhani Merimaa.

– Mitä hänellä on tekemistä iskelmän kanssa? Ei mitään. Menee ihan hakoteille koko homma. Nimen voisi varmaan saman tien muuttaa Rock-Finlandiaksi. Iskelmän pyhäinhäväistys! iskelmäkonkari Frederik raivosi Ilta-Sanomissa.

– Onko tämä joku joku aprillipila, vaikka aprillipäivästä on jo viikko? Eihän näillä artisteilla ole elävää suhdetta iskelmämusiikkiin. Vaikea uskoa, että palkitsemisen arvoiset iskelmälaulajat olisivat loppuneet näin tyystin, Tanssiviihde-lehden päätoimittaja Jaana Vuorenpää totesi Discopressille.

Uusimmat