Arvostelu Superhero Movie

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kevään tullen saadaan perinteisesti valkokankaille uusia pissa-kakka-kaatuiluhuumori -genren elokuvia. Tuorein lajityypin edustaja on Superhero Movie, jossa pannaan nimensä mukaisesti halvalla lukuisia supersankareita ja supersankarielokuvia.

Geenimuunneltu sudenkorento puraisee Rick Rikeria (Drake Bell), joka saa samalla supervoimat ja hänestä tulee supersankari Sudenkorento. Samaan aikaan lähistöllä myös Lou Landers (Cristopher McDonald) saa supervoimat, ja hänestä tulee Sudenkorennon arkkivihollinen Tiimalasi.

Tiimalasi joutuu imemään elinvoimaa muilta ihmisiltä, joten hän on vakava vaara ihmiskunnalle. Häntä vastaan kykenee taistelemaan vain Sudenkorento, jolla on kuitenkin apunaan lukuisia tuttuja supersankareita muiden muassa elokuvista Fantastic Four, Spider-Man, Batman ja X-Men.

Elokuvan tekijät ovat alleviivanneet kaatuiluhuumoria, sillä ensimäisten kymmenen sekunnin aikana nähdään peräti kolme täyskaatoa. Käsikirjoitusta on väännetty pieteetillä, sillä leffa on vitsien ilotulitusta ja sellaisena selvästi parasta lajityypissään pariin vuoteen. Mukana on paljon ajankohtaisia aiheita Facebookista YouTubeen ja Graiglistiin sekä Perez Hiltonista Enroniin. Povipommi Pamela Anderson tekee muutaman sekunnin pituisen roolin ”Näkymättömänä narttuna”.

Kokonaisuutena Superhero Movie on omassa lajityypissään varsin onnistunut kaatuiluhuumorin edustaja. Esittelyteksteissä mainittujen Zuckerin veljesten klassikkoelokuville tämä ei kuitenkaan vedä vertoja millään osa-alueella.

Genre: Komedia
Ohjaus ja käsikirjoitus: Craig Mazin
Pääosissa: Drake Bell, Sara Paxton, Cristopher McDonald, Pamela Anderson, Tracy Morgan, Regina Hall, Leslie Nielsen
Ensi-ilta: 11.4.2008
Kesto: 1:28

Pisteet 3/5

Uusimmat