Henno : Out Of The Blue

Albumit · Stara.fi

Turkulainen Henno-yhtye julkaisee nyt debyyttialbuminsa Out Of The Blue. Virpi Kamppurin ja Antti Mäkelän muodostama duo musisoi englanniksi kevyellä pop-otteella, joka kallistuu aavistuksen loungen puolelle olematta kuitenkaan lounge.

Bändin yleisestä musiikillisesta linjasta sekä vokalistin äänestä tulee useammassakin kohdassa elävästi mieleen toinen kotimainen Stella-yhtye. Albumin on miksannut Teräsbetoni-yhtyeestä tuttu Jarkko Ahola.

Levyn tiedotteen mukaan yhtye on ottanut vaikutteita muiden muassa The Cardigansilta ja Massive Attackilta. Viimeksi mainitun vaikutteita ei kuitenkaan juuri erota bändin popsoundista, joka on toki laadukasta fiilistelyä ainakin soundipuolen osalta.

Levyn yleinen taso onkin varsin tyylikästä ja laadukasta, ja erityisesti kappaleista nousevat esiin kepeä Happy Day, levy ehkä paras raita Goodbye, vauhdikas Stars ja hienosti groovaava Dreams, jonka soundissa olisi tosin voinut olla hieman enemmän potkua. Kappaleena I’m Glad on erittäin hieno sävellys, mutta biisin vokaalien soundi on jäänyt halvan vessaäänityksen tasolle, mikä vie biisistä terän.

Hennon esikoislevy on kuitenkin varsin positiivinen yllätys, vaikka yhtyeen kappaleista puuttuukin vielä se viimeinen silaus. Nyt yhtyeen musiikki menee toki mukavana taustamusiikkina, mutta kappaleista olisi mielellään löytänyt myös hieman hittikoukkua. Lopputuloksena Hennon albumi on ”englanninkielinen Stella ilman hittimelodioita”.

Pisteet 3/5

Uusimmat