Medal Of Honor Heroes 2 (Wii)

Pelit · Stara.fi

Yksi tunnetuimmista sota-aiheisista first person shootereista on Medal Of Honor -sarja, josta on nyt työstetty versio myös fyysisen pelaamisen messiaalle, Nintendon Wii-pelikonsolille.

Kieltämättä jo pelkkä ajatus FPS-pelin yhdistämisestä Wiin ohjaimiin tuntui ensi alkuun epäilyttävältä. Ennakkoluulot kuitenkin rapisevat nopeasti jo pelin alkuvaiheessa, kun pelaaja saa liikkua kapuloiden kanssa lähes hiki hatussa listiäkseen vastustajia.

Pelinä Medal Of Honor ei ole koskaan onnistunut nousemaan oman genrensä kärkeen, ja varsinaisen pelin osalta joudutaan nyt tyytymään samanlaiseen tulokseen. Pelissä edetään suoraviivaisesti sotilaita listien ja tehtäviä suorittaen.

Kun peli itsessään ei tarjoa juuri mitään uutta, saa pelaaja iloa irti ainoastaan Wiin hauskasta pelattavuudesta. Aseen lataus hoidetaan nostamalla kädessä olevan ohjaimen ”piippu” ylös, kranaatti heitetään kuin oikea kranaatti ja singolla jysäytetään nostamalla ohjain olalle. Analogiohjaimella kyykitään, kurkistellaan ja liikutaan.

Kyseessä on siis kaikesta aikaisemmasta suuresti poikkeava pelityyli, joten oikeiden liikkeiden hallitsemiseen menee tunti jos toinenkin. Tuntien tahkoamisen jälkeenkin liikkeiden hallinta tuntuu olevan edelleen hieman tahmeaa. Varsinkin tiukoissa tilanteissa ohjaimen liike on usein selvästi ylimitoitettua. Tähtäimen voi myös lukita viholliseen, mutta kyseinen toiminto ei ole kovin onnistunut.

Arcade-tilassa peli liikuttaa automaattisesti pelihahmoa, jolloin pelaajan kontolle jää pelkästään vihollisten räiskiminen ympäriltään. Tämä tuntuu hetken aikaa hauskalta, mutta on pidemmän päälle tylsää.

Medal Of Honor Heroesin Wii-version voima on uudessa tavassa ohjata pelaajaa. Pelkän uutuudenviehätyksen voimin ei FPS-peliä kuitenkaan viitsi kovinkaan montaan tuntia tahkota. Toivottavasti ohjausta kehitetään jatkossa hauskuuden lisäksi myös tarkemmaksi.

Pisteet 3/5

Uusimmat