Näyttelijöiden lakko uhkaa Hollywoodia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vain muutamia kuukausia sitten päättyi Hollywoodin käsikirjoittajien lakko, josta aiheutui maailman viihdeteollisuudelle suoraan ja välillisesti satojen miljoonien tappiot. Nyt Hollywoodin taivaalle on kerääntymässä uusia tummia pilviä.

Tämän vuoden ensimmäisten kolmen kuukauden aikana elokuvien tuotanto lisääntyi elokuvakaupungissa 11 prosenttia vuoden takaisesta. Yhtenä syynä on 30. kesäkuuta päättyvä näyttelijöiden liiton sopimuskausi. Studiot haluavat saada kuvaukset valmiiksi ennen sopimuksen päättymistä, jotta mahdollinen lakko ei vaikuttaisi parhaillaan kuvattavien elokuvien tuotantoon.

Uudesta kolmen vuoden sopimuksesta on neuvoteltu perjantaihin mennessä jo kymmenen päivän ajan, eikä sopua ole syntynyt. Erimielisyyttä on edelleen erityisesti elokuvien ja televisiosarjojen nettijakelusta, eli ongelma on sama kuin taannoisessa käsikirjoittajien lakossa.

Uusi lakko on tuskin kenenkään intresseissä, sillä 100 päivää kestäneen lakon aikana myös käsikirjoittajat kärsivät merkittäviä taloudellisia vahinkoja.

Uusimmat