GTA IV -peliä myydään huomenna miljoonia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pelimaailman vuoden merkittävin pelijulkistus nähdään huomenna, kun Grand Theft Auto IV julkaistaan maailmanlaajuisesti PlayStation 3 ja Xbox 360 -pelikonsoleille.

Take-Two Interactive Softwaren ja sen tytäryhtiön Rockstar Gamesin tuottaman suosikkipelin odotetaan myyvän heti julkaisupäivänään miljoonia kappaletta, vaikka peliä ei ole markkinoitu kovin laajasti. Ensimmäisellä viikollaan pelin odotetaan ylittävän selvästi viime vuonna julkaistun Halo 3 -pelin ensimmäisen viikon 300 miljoonan dollarin myyntitulot.

Yhteensä GTA IV-pelin odotetaan myyvän tänä vuonna 11 – 13 miljoonaa kappaletta, kun sen edeltäjää Grand Theft Auto: San Andreas -peliä on myyty tähän mennessä 9 miljoonaa kappaletta.

Pelin ympärillä olevaa hypeä kasvattaakseen Rockstar Games on pyrkinyt pitämään varsinaisen pelin sisällön pimennossa julkaisupäivään saakka. Yhtiö on julkaissut pelistä vain muutamia virallisia videoita, mutta aivan viime päivinä peli on vuotanut myös internetiin. GTA IV on kuitenkin saanut arvosteluissa harvinaisen paljon täysiä pisteitä, mikä on omiaan kasvattamaan kiinnostusta peliä kohtaan.

Pelin kulisseissa käydään parhaillaan myös eräänlaista tosielämän ”business-sotaa”, sillä pelijätti Electronic Arts on tehnyt Take-Two Interactive Software -yhtiöstä ostotarjouksen. Take-Two on luvannut kommentoida tarjousta aikaisintaan keskiviikkona.