Surkeimmat elokuvaversiot listattu

Viihdeuutiset · Stara.fi

Entertainment Weekly -lehti on listannut viime vuosien surkeimmat kirjoihin perustuvat elokuvat. Huonoimmaksi elokuvaversioksi rankattiin Philip Pullmanin Northern Lights -kirjaan perustuva Kultainen kompassi.

Listauksen tarkoituksena on asettaa huonousjärjestykseen elokuvat, jotka eivät vastanneet niiden esikuvana toimineen kirjan tarinaa. Kultainen kompassi voitti kisan, vaikka se oli kassamenestys tienaten lähes 250 miljoonaa euroa.

Toiseksi heikoimmin alkuperäistarinaa vastasi lehden mukaan Dan Brownin samannimiseen menestyskirjaan perustuva Da Vinci Koodi -elokuva ja kolmanneksi heikoimmin Nick Hornsbyn kirjaan perustuva Fever Pitch. Arthur Goldenin menestyskirjaan perustuva Geishan muistelmat sijoittui neljänneksi.

Seuraavina listalla olivat vielä A Sound Of Thunder, Bridget Jones 2, Apinoiden planeetta -elokuvan uusin versio ja Bonfire Of The Vanities.