Radiohead kehottaa fanejaan vihreään ajatteluun

Viihdeuutiset · Stara.fi

Radioheadin Euroopan kiertueen ollessa ovella, lähettää bändi faneilleen toiveen että he uhraisivat ajatuksen sille, millä kulkevat matkansa keikoille.

Viime vuonna bändi teetti ekologisen jalanjäljen mittaamiseen erikoistuneella Best Foot Forwardilla tutkimuksen hiilidioksidipäästöistä kahdella Radioheadin kiertueella Yhdysvalloissa vuonna 2003. Tutkimus osoitti, sen minkä musiikkiteollisuus onkin jo yleisesti hyväksynyt, että suurin yksittäinen CO2-päästöjen tuottaja on katsojien aiheuttama yksityisliikenne.

Raportin tuloksista ja suosituksista viisastuneena Radiohead rohkaisee fanejaan käyttämään hyväksi joukkoliikennettä ja kimppakyytejä saapuessa keikkapaikoille. Mahdollisuuksien rajoissa bändi on myös koettanut valita keikkapaikat kaupunkien keskustoiden läheltä, missä joukkoliikenne on parhaimmillaan.

Bändin kotisivuille on avattu uusi osio, jossa tarjotaan kävijöille matkustusohjeita keikkapaikoille ja jossa he voivat suunnitella ympäristöystävällisemmän matkan CO2-päästölaskurin avustuksella.

Online-yhteisö w.a.s.t.e-centralin käyttöä toivotaan paikallisten kulkuyhteyksien selvittämiseen ja palautteen antamiseen. Lipun ostaneet fanit kutsutaan myös myöhemmin mukaan verkossa tehtävää tutkimukseen kulkumetodeista ja niiden aiheuttamista päästöistä.

Radioheadin keikkatyöryhmä tulee myös kirjoittamaan bändin tavoitteista ja toiminnasta kiertueella hiilidioksidipäästöjen ehkäisemiseksi vaarantamatta show’n laatua.