8 päivää ensi-iltaan kilpailee Shanghaissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Perttu Lepän käsikirjoittama ja ohjaama romanttinen komedia 8 päivää ensi-iltaan on valittu Shanghain kansainvälisten elokuvajuhlien pääkilpailusarjaan.

Shanghai International Film Festival järjestetään 14. – 22. kesäkuuta, ja se kuuluu mailman tärkeimpien elokuvafestivaalien joukkoon, eli niin sanottuu festivaalien A-kategoriaan Cannesin ja Berliinin elokuvajuhlien kanssa.

8 päivää ensi-iltaan -elokuvan pääosissa nähdään Laura Birn ja Mikko Leppilampi. Muissa rooleissa ovat Iina Kuustonen, Unto Helo, Timo Lavikainen, Outi Mäenpää ja Antti Reini. Elokuvan on tuottanut Matti Halonen. Se sai Suomessa ensi-iltansa 25. tammikuuta 2008 ja on kerännyt elokuvateattereissa noin 45.000 katsojaa.

Elokuva kertoo maailman tunnetuimman rakkaustarinan, Romeon ja Julian teatteriesityksestä, jossa Juliaa esittävä Noora (Iina Kuustonen) loukkaantuu vain 8 päivää ennen näytelmän ensi-iltaa. Sijaiseksi pestataan näytelmän kuiskaaja Vilma (Laura Birn), joka potee vahvaa lavakauhua – ja huomaa rakastuvansa Romeota esittävään Lauriin (Mikko Leppilampi).