Lauri Tähkä kahmi jälleen jalometallia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lauri Tähkä & Elonkerjuu pokkasi sunnuntaina konserttikiertueensa lomassa jalometallia Tuhannen riemua -albuminsa ja Kirkkahimmat-kokoelmansa myynneistä.

Viime vuoden syyskuussa julkaistun Tuhannen riemua -albumin myyntimäärä on ylittänyt 120.000 kappaletta eli siitä yhtyeelle luovutettiin peräti nelinkertainen platinalevy ja uuden, kaksi viikkoa sitten julkaistun kokoelma-albumin Kirkkahimmat 2000-2008 myynnistä yhtye sai jo platinaa.

– Susiharmaan värisiä päiviä on syksy jakanu kylliksi meille kaikille ja laulultansa Peltoniemen Hintriikan oloone on ollu mieli monesti, mutta eileen saimme kokea bändinä sellaasen kirkkauden, jota ei monesti etehen plampsi. Voi sitä liikutuksen määrää, mikä sielus ja silimis paloo, Lauri Tähkä kommentoi.

– Kyllähän se laittaa kyynisimmänkin lutherilaasen hymyylemähän, ku kätehen lyärähän nelinkertaasta platinaa Tuhannen riemua levystä ja platinaa Kirkkahimmat-kokoelmasta. Tätä ei tapahdu, ku kerran elämäs – nöyrä kiitos rakas yleisö!

– Lähären tästä hakemahan bulugaarilaasia auringonkukansiemeniä paikallisesta kyläkaupasta pappavainaan ruastuneella Cresentillä ja nauran koko matkan leviää ja vinoa hymyä ja takaasin tulles nikkaroon mettäntipuulle uuden lintulaudan mihin mahtuu yli 150.000 siementä. Siinon hetkeksi kaikille pikkupurtavaa.