Keanu Reeves leffalistan ykköseksi Yhdysvalloissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Hollywood-tähti Keanu Reeves ei ole enää vuosiin kuulunut elokuvamaailman kuumimpiin nimiin, mutta nyt Matrix ja Speed -elokuvien tähti on jälleen saanut listaykkösen nimiinsä.

Reevesin tähdittämä elokuva Päivä jona maailma pysähtyi nousi avausviikonloppunaan Pohjois-Amerikan katsotuimmaksi elokuvaksi. Leffa toi Yhdysvalloissa ja Kanadassa lippukassoihin yhteensä 31 miljoonaa dollaria. Tulos on yllättävä, sillä elokuvasta ei etukäteen veikattu kovinkaan suurta menestystä.

Pohjois-Amerikan ulkopuolelta lipputuloja tuli nyt noin 39 miljoonaa dollaria ja Fox Newsin mukaan elokuva oli viikonlopun katsotuin peräti 53 maassa mukaanlukien Venäjällä ja Britanniassa. Yhteensä elokuva on siis tuottanut kolmessa päivässä noin 80 miljoonaa dollaria. Matrix-elokuvan avausviikonlopun myynti oli aikoinaan 48 miljoonaa dollaria.

Päivä jona maailma pysähtyi on uusi versio vuonna 1951 ensi-iltansa saaneesta sci-fi-elokuvasta.