Niko valloitti Pariisin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisen Niko – lentäjän poika -animaatioelokuvan ennakkonäytös oli viime sunnuntaina lähes loppuunmyyty Ranskassa, pariisilaisessa La Geoden elokuvateatterissa. Paikalla oli myös Korvatunturilta paikalle saapunut Joulupukki.

Joulupukki sai ansaitsemaansa ihailua ja yleisö oli haltioissaan elokuvasta. Paikalla Pariisissa olivat myös elokuvan ohjaaja Kari Juusonen ja tuottaja-käsikirjoittaja Hannu Tuomainen.

Niko – le petit renne tulee ensi-iltaan huomenna keskiviikkona ympäri Ranskaa peräti 350 kopiolla, mikä on historian suurin suomalaisen elokuvan julkaisu ikinä. Ranskalainen levitysyhtiö BAC Films uskoo vankasti Nikon mahdollisuuksiin, ja satsaus on ollut sen mukainen. Pariisin keskustaa värittävät tällä hetkellä Nikon valomainokset ja Niko on Pariisin katukuvan näkyvin jouluksi ensi-iltaan tuleva elokuva.

– Mielestäni Niko on vuoden paras eurooppalainen animaatio: elokuvat jotka saavat aikaan sekä naurua että kyyneleitä ja lopulta tuovat hyvän olon, ovat harvassa. Nikossa kaikki tunteet toteutuvat, yhtiön johtajan Roch Lenerin kommentoi.

Ranskan lisäksi Niko saa ensi-iltansa huomenna myös Hollannissa peräti 66 kopiolla ja Belgiassa 21 kopiolla.  Elokuva sai tuplavoiton lokakuussa Hollannissa kansainvälisellä Cinekid -lasten- ja nuortenelokuvafestivaalilla voittaen sekä tuomariston että yleisön äänestämän parhaan elokuvan palkinnon. Cinekidin 22-vuotisen historian aikana sama elokuva ei ole koskaan ennen saanut molempia pääpalkintoja. Niko – lentäjän poika on myyty yli 100 maahan ja se on laajimmalle levinnyt suomalainen elokuva.