Blackout-leffan nähnyt jo 20.000 katsojaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuoden viimeinen kotimainen ensi-ilta, JP Siilin käsikirjoittama ja ohjaama psykologinen trilleri Blackout sai ensi-iltansa tapaninpäivänä. Ennakot mukaanlukien elokuvan on nähnyt jo 19.161 katsojaa. Avausviikonloppunaan elokuva keräsi 10.292 katsojaa. Yhteensä kotimaiset elokuvat ovat keränneet tänä vuonna lähes 1,6 miljoonaa katsojaa.

Blackout on psykologinen trilleri miehestä, joka kärsii muistinmenetyksestä. Petteri Summasen esittämä mies herää pitkästä koomasta ja saa kuulla, että hänen päässään on selittämätön, konenaulaimella ammuttu naula. Hänellä ei ole aavistusta mistä naula on peräisin ja kuka sen on ampunut. Eri palasia yhdistellen mies alkaa selvittää mitä on tapahtunut. Elokuvan arvostelun voi lukea tästä.

Elokuvan pääosissa ovat Petteri Summasen lisäksi Jenni Banerjee ja Irina Björklund. Muissa rooleissa nähdään Ismo Kallio, Lena Meriläinen, Mikko Kouki, Mari Perankoski, Mikko Leppilampi, Risto Kaskilahti, Eppu Salminen, Hannu-Pekka Björkman, Miitta Sorvali ja Asko Sarkola. Musiikin elokuvaan on säveltänyt Lauri Ylönen. Elokuvan on tuottanut Olli Haikka, Filmiteollisuus, ja sen levittää FS Film. Elokuvaa esitetään 40 kopiolla.