Pet Shop Boys konsertoi heinäkuussa Helsingissä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Konemusiikin kiistattomiin pioneereihin lukeutuva Pet Shop Boys saapuu Suomeen heinäkuussa ensimmäistä kertaa kahteentoista vuoteen. Neil Tennantin ja Chris Lowen esiintyvät Helsingin Jäähallissa torstaina 2. heinäkuuta.

Duon tuorein levy Yes julkaistiin maaliskuun lopussa ja se on kerännyt ylistäviä arvioita ympäri maailmaa. Levyltä lohkaistu comeback-single Love etc on yhtyeen pitkän uran 48. singlejulkaisu. Pet Shop Boys palkittiin vastikään myös Brit Awardilla sarjassa Outstanding Contribution To Music. Palkintoa pidetään Brittein saarten arvostetuimpana.

Pet Shop Boys aloitti uransa jo vuonna 1981 kun Neil Tennant ja Chris Lowe tapasivat sattumalta elektroniikkakaupassa Lontoon Kings Roadilla. Sittemmin kaksikko on tehnyt pitkän listan hittibiisejä, joista mainittakoon muiden muassa West End Girls, It’s A Sin, Domino Dancing, Suburbia ja Always On My Mind. Pet Shop Boys on myynyt yli 50 miljoonaa albumia ja noussut neljä kertaa brittien sinkkulistan ykköseksi.

Pet Shop Boys on esiintynyt Suomessa vain kahdesti aikaisemmin – vuonna 1991 Helsingin Jäähallissa ja vuonna 1997 Turun Ruisrockissa. Yhtyeen heinäkuun Suomen keikka on osa laajaa Euroopan. Stara tapasi Pet Shop Boys -duon pari vuotta sitten Lontoossa. Lue haastattelu tästä.