Pohjois-Euroopan suurin Breakdance -tapahtuma Suomessa elokuussa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Summer Jam hiphop- ja breakdance-tapahtuma järjestään elokuussa nyt jo viidettä kertaa. Aiemmin KontuFestarin yhteydessä järjestetty tapahtuma siirtyy nyt Helsingin keskustaan, kun Summer Jam The Ultimate B-boy Jam järjestetään Helsingissä 20. – 23. elokuuta.

Tapahtumapaikkoina ovat muun muassa suomalaisten hiphop- ja breakdance-kulttuurin edustajien legendaarisena harjoituspaikkana jo 1980 -luvun alusta saakka toiminut Töölön Kisahalli sekä iltaravintolat eri puolilla keskustaa. Tapahtumassa nähdään artistivieraiden lisäksi joukko maailman tunnetuimpia breakdance-osaajia. Viime vuonna Summer Jamissa nähtiin 149

kilpailijaa, yhteensä neljästätoista eri maasta.

– Tapahtuman järjestäminen kisahallissa on kunnianosoitus kaikille hiphop- ja breakdance-kulttuurien edustajille Suomessa, tapahtuman tuottaja Mikko Vartiainen sanoo.

– Viime vuonna tapahtuman tanssikilpailuosuudet kärsivät paitsi syrjäisestä sijainnista, myös kaatosateesta, joka siirsi esimerkiksi UK Champs -karsinnat tunnin varoitusajalla sisätiloihin. Tänä vuonna tätä ongelmaa ei ole, vaan Töölän kisahalli ja iltaklubit tarjoavat tällaiselle tapahtumalle parhaat mahdolliset puitteet.