Sherlock Holmes

Elokuvat · Stara.fi

Kirjailija Arthur Conan Doylen luoma maailman tunnetuin salapoliisi Sherlock Holmes seikkailee nyt valkokankaalla suuren budjetin seikkailuelokuvassa, jonka sidekick-hahmona Englantia pelastamassa nähdään tietenkin myös tohtori Watson.

Tällä kertaa Sherlock Holmes (Robert Downey Jr) ja Watson (Jude Law) yrittävät selvittää mystisen tapahtumasarjan, jossa Britannian päättäjien tulevaisuus on vaakalaudalla Blackwoodin kavalan suunnitelman takia. Mukana kuvioissa on vahvasti myös Holmesin aisapari Irene Adler (Rachel McAdams), joka aiheuttaa salapoliisille harmaita hiuksia.

Salapoliisirainoja on nähty valkokankaalla paljon, mutta Sherlock Holmesin seikkailu on silti piristävä poikkeus. Guy Ritchien ohjaamassa elokuvassa nähdään paljon viikarimaisia takaa-ajoja nopeatempoisen musiikin tahdittamana. Kyse on siis ainakin jossain mielessä hieman lapsellisesta lähestymistavasta. Leffassa nähdään myös harvinaisen monia klaffivirheitä, mutta suurin ongelma on kuitenkin elokuvan vähintään 45 minuuttia liian pitkä kesto. Kokonaisuutena elokuva onnistuu olemaan vain keskitasoa.

Genre: Toiminta / seikkailuOhjaus: Guy RitchiePääosissa: Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams, Mark Strong, Kelly Reilly, Eddie MarsanEnsi-ilta: 22.1.2010Kesto: 2:11

Pisteet 2/5