Kulttuuritapahtumille liki 4,5 miljoonaa festivaalitukea

Viihdeuutiset · Stara.fi

Valtakunnalliset kulttuuritapahtumat saavat liki 4,5 miljoonaa euroa valtionavustusta. Tukea saa yhteensä peräti 154 tapahtumaa, joista uusia avustuksensaajia on kahdeksan.

Mukana ovat muiden muassa kansantanssin ja -musiikin kansainvälinen festivaali Hollo ja Martta, Vuoden Luontokuva -festivaali, valtakunnalliset perinne- ja korjausrakentamisen päivät Wanhassa Wara Parempi Loviisassa sekä Joensuun kirjallisuustapahtuma.

Kaikkiaan kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin myönsi tapahtumille tukea 4.461.000 euroa. Summa kasvoi 400.000 euroa viime vuodesta. Tänä vuonna avustusta haki 214 tapahtumaa. Hakijoiden määrä on pysytellyt viimeiset kolme vuotta melko tasaisena.

– Suomalaisilla kulttuuritapahtumilla on pitkät perinteet. Tyypillisesti tapahtumia järjestävät yhteisöt ja järjestöt pienellä budjetilla ja henkilöstömäärällä. Tapahtumien vaikutukset voivat kuitenkin olla investoituihin rahamääriin nähden moninkertaiset; pienikin tuki voi näin ollen olla paikallisesti erittäin merkittävä, Wallin totesi.

Suurimpia avustuksen saajia olivat Savonlinnan Oopperajuhlat. Tampereen teatterikesä, Kuhmon Kamarimusiikki, Kuopio Tanssii ja soi -festivaali ja Helsingin juhlaviikot.