Mariska vaihtoi räpistä asenneiskelmään – uusi levy tulossa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Alunperin hiphop-artistina suomalaisille tutuksi tullut Mariska ja hänen uusi yhtyeensä Pahat Sudet julkaisevat Mariska & Pahat Sudet -nimisen albumin 12. toukokuuta 2010. Albumi on irtiotto Mariskan aiemmasta hiphop-höysteisestä tuotannosta.

Uudella levyllä iskelmä-, jazz- ja punk-vaikutteet sekoittuvat ilottelevaksi kokonaisuudeksi. Sanat ovat Mariskan, sävellykset ja sovitukset syntyivät Mariskan, albumin tuottaja Jukka Immosen, Sami Saaren, prof. Brad Lealin, Umo jazzilaisten ja Pahat Sudet -yhtyeen yhteistyönä.

Albumin ensimmäinen sinkku kantaa nimeä Suloinen myrkynkeittäjä, jolla Mariska on myrkyttämässä rikasta aviomiestään suunnitellen samalla pakomatkaa komean rakastajansa kanssa. Tämä kaikki kepein humpan rytmein.

– Yksi on varmaa – iskelmä palaa ja valloittaa. Se on tulevaisuuden musiikkia. Meidän levyllämme vanhan iskelmän vaikutteet ovat ilmiselvät, mutta olemme maustaneet keitoksemme niin jazzilla kuin punkillakin. Minullahan on punk-tausta ja keskisormi, joka herkästi ojentuu pystyasentoon. Kaikessa tässä olemme vaalimalla vaalineet ilottelevaa elämänasennetta. Mummoni opetti, että iloista antajaa Jumala rakastaa. Ja minä uskon mummon oppeihin, kertoo Mariska.

Tarkasta tämä -sinkullaan julkisuuteen rymistelleeltä Mariskalta on aiemmin ilmestynyt kolme hiphop-albumia: Toisin sanoen, Memento mori ja Suden hetki. Nasevat sanoitukset herättivät huomiota, ja Kalevalaisten naisten liitto myönsi Mariskalle Larin Paraske -palkinnon vuonna 2005. Mariska on ollut kahdesti Emma-ehdokkaana vuoden hiphop-albumi –kategoriassa. Sooloalbumiensa lisäksi Mariska on sanoittanut lauluja useille kotimaisille artisteille, muiden muassa Jenni Vartiaiselle, Sanille ja Anna Puulle.