Kansanedustajan kortti hyllylle – kansa maksoi kulut

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kansanedustaja Maria Guzenina-Richardson kaasutteli ajokorttinsa hyllylle joulukuussa ja sai ajo-oikeuden takaisin vasta maaliskuussa. Pian ajokorttinsa menettämisen jälkeen kansanedustaja kertoi käyttävänsä tuona aikana runsaasti julkisia kulkuneuvoja. Toisin kuitenkin kävi.

7. päivää -lehti kertoo, että Maria Guzenina-Richardson käytti kansalaisten verovaroja taksikyyteihin tammi-maaliskuussa peräti 1.973 euroa. Taksimatkoja kertyi 95 kappaletta, eli keskimäärin yksi päivässä. Määrä oli lehden mukaan kolminkertainen vuotta aikaisempaan tilanteeseen nähden.

Samaan aikaan Jutta Urpilainen käytti taksia peräti 102 kertaa jaRaimo Vistbacka 64 kertaa. Tänään kansanedustajien matkakuluja on ruodittu tarkemminkin muiden muassa iltapäivälehdissä. Esimerkiksi Mikko Alatalo ja monet muut kansanedustajat lennähtivät eduskunnan vapaaviikolla pääsiäisenä ”työmatkoille” Lapin keväthangille. Verovaroin tietenkin.