Madventures-sarjan pysäytyskuvat taidegalleriaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Subin suosittu matkailuohjelma Madventures valtaa seuraavaksi taidegallerian, kun Tuomas Milonoffin ja Riku Rantalan valokuvanäyttely avautuu Kotkan Valokuvakeskuksessa torstaina 1. heinäkuuta.

– Näyttely on siitä poikkeuksellinen, että usein on stillkuvista tehty hienoja videoteoksia, mutta harvemmin laajasta, dokumentaarisesta videoaineistosta otetaan pysäytyskuvia taidegalleriaan, kommentoi ohjelman tuottaja Riku Rantala.

– Tämä sopii meille, sillä on meidän ohjelmammekin tekotapa aika poikkeuksellinen. Kahdestaan matkustaessamme ollaan onnistuttu kuvaamaan mestoissa, joihin ei yleensä ole pääsyä ja osallistuttu rituaaleihin, joita ei maailmalla ole juuri dokumentoitu.

Näyttely on koottu Subilla ensi talvena uusittavan kolmannen tuotantokauden kuvamateriaalista, joka on tallennettu parin sadan matkapäivän aikana syksystä 2008 kevääseen 2009. Kuvia on kymmenestä maasta Jemenistä Filippiineille ja Brasiliasta Ukrainaan. Yli 200 tunnin mittaisesta teräväpiirtovideomateriaalista näyttelyyn on valikoitunut 32.

– Jaksoja leikatessamme monitorin kuva on usein pysähtynyt täydellisen ruudun kohdalle. Kun hetki on oikea, pelkkä kuva riittää – ei tarvita liikettä, leikkausta, ääntä tai musiikkia. Silloin yksi ruutu pysäyttää ajan ja kiteyttää meidän kokemuksemme olennaisimman ytimen, sanoo kuvat valinnut ohjaaja Tunna Milonoff.

Ohjelman luonteelle ominaisesti rankkoja, koskettavia ja kauniitakin kuvia sisältävä näyttely on esillä Kotkan valokuvakeskuksessa 25. heinäkuuta asti. Näytteilleasettajat Milonoff ja Rantala ovat paikalla avajaisissa. Uusi Mad Cook -kirja ilmestyy marraskuussa. Kirja on jatko-osa vuonna 2007 ilmestyneelle Kansainvälisen seikkailijan oppaalle, jota on myyty jo yli 25.000 kappaletta.