Daavid voitti Goljatin – Disney määrättiin 225 miljoonan korvauksiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloissa saatiin keskiviikkona tuomio oikeusjutussa, jossa Haluatko miljonääriksi? -ohjelman luonut brittiläinen Celador Entertainment -yhtiö vaati Walt Disney Co. -yhtiöltä jättikorvauksia. Oikeus ratkaisi asian brittien hyväksi.

Tuomioistuin määräsi Disneyn maksamaan korvauksia 225 miljoonaa euroa. Kuusi vuotta sitten alkaneessa oikeusprosessissa korvauksia määrättiin lopulta maksettavaksi sekä ohjelmasta että sen ohjeistuotteista.

Haluatko miljonääriksi? -ohjelma sai alkunsa Britanniasta vuonna 1998. Seuraavana vuonna ohjelma debytoi Yhdysvalloissa Disneyn ABC-kanavalla, ja Regis Philbinin juontamasta visailuohjelmasta tuli nopeasti jättimäinen hitti. Sen ympärille kehiteltiin monenlaisia oheistuotteita, kuten muiden muassa lautapeli. Ceradorin mukaan sille kuului puolet oheistuotteiden tuotoista, ja oikeus oli samaa mieltä.

– Olen tietenkin iloinen, sillä tämä oli Daavid vastaan Goljat -tarina. Uskon, että hyvin pieni osa pienistä yhtiöistä uskaltaa haastaa jättiläisen. Me teimme niin ja voitimme, Ceradorin johtaja Paul Smith kommentoi uutistoimisto Reutersille.