Snooki ei saanut nimestään tavaramerkkiä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kohutusta amerikkalaisesta Jersey Shore -realityohjelmasta tunnetuksi tullut realitytähti Snooki, oikealta nimeltään Nicole Polizzi, tunnetaan ohjelman myötä nykyisin jo ympäri maailmaa. Nyt hän on yrittänyt rekisteröidä nimestään tavaramerkkiä, mutta osittain tuloksetta.

Snooki haki nimensä rekisteröimistä esimerkiksi ”painotuotteiden ja kirjojen” sekä ”viihdepalvelujen ja televisiopersoonan” tavaramerkiksi. Hän haluaa siten saada yksinoikeuden käyttää nimeään kaupallisissa tarkoituksissa näille tavaroille ja palveluille. Yhdysvaltojen Patentti- ja tavaramerkkivirasto kuitenkin hylkäsi julkkistähden hakemuksen osittain, The Smoking Gun uutisoi.

Syynä hakemuksen hylkäämiseen painotuotteiden ja kirjojen osalta oli sekoitettavuus aikaisempaan rekisteröityyn tavaramerkkiin. Estemerkiksi ilmoitettiin vuonna 2004 samoille tavaroille rekisteröity Adventures of Snooky -lastenkirjan nimi. Tunnusten Snooki ja Snooky välillä katsottiin olevan sekaantumisvaara. Hakemus viihdepalvelujen ja televisiopersoonan osalta mennee kuitenkin todennäköisesti läpi.