Mike Posner : 31 Minutes To Takeoff -arvostelu

Albumit · Stara.fi

Amerikkalainen Mike Posner lukeutuu vuoden lupaavimpien uusien poptähtien kärkikaartiin. Miehen esikoislevy 31 Minutes To Takeoff on jo niittänyt menestystä Yhdysvalloissa ja menestyy mahdollisesti pian Suomessakin. Levy julkaistaan täkäläisissä levykaupoissa 15. syyskuuta.

Posnerin musiikki on erittäin monipuolinen sekoitus eri tyylilajeja ja tunnelmia, joita kaikkia yhdistää pitkälle viety tyylikkyys. Albumin ensimmäinen singlelohkaisu Cooler Than Me on todella upea popralli, jossa on useampiakin toimivia koukkuja. Erityisesti kappaleen lopun synamelodia tarttuu kuin purkka tukkaan. Fanien kannattaa hankkia myös kappaleen Gigamesh Radio Edit -versio.

Levy on siis monipuolinen kokonaisuus. Se on toisaalta hienoa, mutta toisaalta se tarkoittaa myös linjattomuutta. Linjattomuus muodostuu ongelmaksi, koska paketista ei tule siten ehjää ja johdonmukaista kokonaisuutta.

Kappaleessa Deja Vu laulaja astuu musiikillisesti Justin Timberlaken alueelle, Do U Wanna? -kappaleessa Amy Winehousen ja Gone In September -kappaleessa Taylor Swiftin alueelle. Delta 1406 on soundillisesti upea tunnelmointi, jonka vokaalit lähentelevät täydellisyyttä. Bow Chicka Wow Wow haiskahtaa kornilta, mutta onnistuu lopulta olemaan kelpo slovaripala. Falling tarjoaa hienon soundisetin erityisesti alapäänsä osalta. Tällä levyllä parasta ovatkin juuri basslinet ja muut alaosaston kikkailut. Niihin on panostettu selvästi normaalia enemmän.

Please Don’t Go kallistuu hieman tanssimpaan suuntaan, mutta Save Your Goodbye vaihtaa fiiliksen taas slovariksi. Kappaleen miksauksessa vokaalit on jätetty häiritsevän alas. Synthesizer fiilistelee nimensä mukaisesti kasarisoundeilla, mutta jättää muuten kylmäksi. XO päättää levyn erittäin tyylikkäästi aavistuksen rockimmalla pop-otteella ja hienoilla synamelodioilla. Tässä on selvästi levyn toiseksi paras raita.

Kokonaisuutena levy on soundiensa ja koukkujensa osalta hienoa kuultavaa, mutta musiikillisesti liian sillisalaattia ollakseen sellaisenaan nauttittava paketti. Yksittäiset kappaleet toimivat kuitenkin hienosti.

Pisteet 4/5