Wesley Snipes huomenna vuosiksi vankilaan

Viihdeuutiset · Niina Niskanen

Hollywood-tähti Wesley Snipes on ollut viime vuosina pahoissa ongelmissa verottajan kanssa. Hänet on vastikään tuomittu peräti kolmeksi vuodeksi vankilaan veropetoksesta. Näyttelijää on vaadittu antautumaan poliisille ja tämä on nyt tapahtunut.

Tilanne ahdistaa näyttelijää suuresti ja tämä avautui asiasta Larry Kingin luotsaamassa Larry King Live -televisio-ohjelmassa. Snipesin asianajaja Daniel R. Meachum kertoi uskovansa tuomion olevan väärä ja perustuvan virheellisiin seikkoihin. Meachumin aikeissa on viedä oikeudelliset asiakirjat korkeimman oikeuden tarkasteltaviksi.

– Snipes sai tuomionsa Floridan oikeudelta. Olen vedonnut tuomariin, että tämä järjestäisi uuden oikeudekäynnin. Oikeus epäonnistui lautamiesten valinnoissa, sillä monilla heistä oli varauksellinen suhtautuminen Snipesiin eikä se tullut ilmi haastattelussa. Tuomaristo tuomitsi hänet jo ennen istunnon alkua ja keskeinen todistaja oli rikollinen, Meachum selitti ohjelmassa.

Snipesin on tarkoitus aloittaa kolmen vuoden tuomionsa torstaina. Paikkana tuomion suorittamiselle on Pennsylvanian vankila ja mies on hermostunut jo etukäteen. Snipesin mukaan jokainen olisi hänen tilanteessaan tuskastunut, sillä vapaus on vaakalaudalla ja oikeusjärjestelmän toimivuus ei hänen kohdallaan tunnu onnistuneen. Hän ei ole kuitenkaan vielä täysin lannistunut, sillä toivo elää vahvana Snipesin ja läheisten sydämissä.

Kaikki sai alkunsa, kun supertähti ei maksanut miljoonien dollarien verojaan vuosina 1999 – 2001. Asiassa annettiin tuomio jo vuonna 2008, mutta näyttelijä valitti siitä. Taannoin floridalainen tuomioistuin kuitenkin kumosi 47-vuotiaan valituksen ja katsoi hänen syyllistyneen veropetokseen. Verot olivat jääneet maksamatta yhteensä peräti 38 miljoonan dollarin tuloista.