Ryhmäseksillä kohahduttanut Hollywood-veteraani panee vipinää punttiin

Viihdeuutiset · Niina Niskanen

Popkuningatar Madonna ei ole ainoa huippukuntoinen Hollywood-tähti, sillä tiukassa kunnossa itsensä pitää myös 72-vuotias Jane Fonda. Nainen tunnetaan Oscar-palkituista rooleistaan elokuvissa Klute-Rikosetsivä sekä Katkera Paluu ja kaiken kaikkiaan Oscar-ehdokkuuksia hänelle on kertynyt seitsemän kappaletta.

Ennen näyttelijäuraansa Fonda oli myös muiden muassa malli ja hänet taltioitiin Vogue-lehden kanteen. 1980-luvulla Fonda myös julkaisi joukon erittäin suosituksi tulleita aerobic-kirjoja ja videoita. Nyt tähdellä on tarjottavaa uuden tuotannon merkeissä, sillä nainen on työstänyt DVD-videon vanhoille ihmisille.

– Iän myötä kehon toiminta heikkenee ja myös psyykkinen puoli kärsii. Valitettavasti sydänkohtauksien riski suurenee, jos keho ei toimi. Fyysiset ärsykkeet edes pienissä määrin ylläpitävät kehon toimintakykyä ja haluan ihmisten nauttivan liikkumisesta vanhemmalla iällä. Minä tiedän tämän, sillä minä olen vanha, Fonda kertoo videotiedotteessaan.

Naisen fyysinen kunto ja ulkonäkö eivät todellakaan ilmianna hänen todellista 72 vuoden ikäänsä, sillä eri lähteet pohtivan hänen olevan noin 40 – 50-vuotiaan näköinen. Fonda julkaisi omaelämäkerran Tähänastinen elämäni vuonna 2005. Kirjassa hän kertoo kuinka hän ja hänen miehensä Roger Vadim harrastivat ryhmäseksiä naisten kanssa Vadimin toiveesta. Legendaarinen tähti on myös taannoin avautunut vaikeasta menneisyydestään, sillä hän on kärsinyt syömishäiriöistä ja alkoholismista.