Angelina Jolien ja Johnny Deppin uutuusleffalle murskatuomio: ”Naurettavaa ja säälittävää”

Viihdeuutiset · Niina Niskanen

Monista menestyselokuvista tunnettu suosikkinäyttelijä Johnny Depp on elokuvalle kuin elokuvalle lähes varma rahasampo, ja mies todennäköisesti tietää arvonsa. Deppin seuraava rooli nähdään The Tourist -elokuvassa Angelina Jolien rinnalla. Elokuvan Suomen ensi-ilta on 21. tammikuuta 2011.

Huipputähtien tähdittämä elokuva ei kuitenkaan ole saanut kriitikoita hurmaantumaan. Yllättäen elokuva ei noussut edes Yhdysvalloissa listaykköseksi, vaan jäi nolosti uusimman Narnia-elokuvan jalkoihin listakakkoseksi. Brittiläinen The Sun -lehti on nyt listannut elokuvan muutamia miinuksia, joista suurin ongelma on Deppin ja Jolien vaimeat roolisuoritukset.

– Kyseessä on Angelinan ja Johnnyn ensimmäinen yhteinen elokuva. Valitettavasti se on mielestäni typerä pätkä ja näiltä kahdelta puuttuu kemia. Odotin enemmän yritystä, enkä tällaista säheltämistä. Naurettavaa ja säälittävää työtä, kriitikko Nikkie Finke pohti The Sun -lehdelle.

The Tourist -elokuva maksoi lähes 100 miljoonaa dollaria, mutta avausviikonlopun tulot Yhdysvalloissa olivat vain noin 19 miljoonaa dollaria, vaikka elokuva on ollut otsikoissa viikkokaupalla monistakin syistä. Lipputuloja verrattiin välittömästi uusimpaan Harry Potteriin, jonka ensimmäinen viikonloppu päättyi noin 127 miljoonaan dollariin.