Simon Cowellille tarjottiin Idol-pestistä tähtitieteellistä palkkaa

Viihdeuutiset · Niina Niskanen

Huippusuositun American Idol -sarjan entinen tuomari ja X Factor -formaatin luoja Simon Cowell palkittiin viime vuonna International Emmy Awards -palkintogaalassa erikoisella tunnuksella. Hänet palkittiin nimittäin työstään Fox Television -kanavalla ja siitä että News Corporation -yhtymä ansaitsi hänen avullaan miljardeja dollareita.

American Idol -ohjelmassa Simon Cowellia ei enää nähdä. Daily Beast -julkaisu paljastaa nyt mitä Cowell olisi saanut, jos hän olisi jäänyt American Idol –ohjelman tuomariksi. Kesällä 2009 Fox-yhtiön edustaja Rubert Murdoch tarjosi Cowellille 130 miljoonaa dollaria vuodessa, jotta tämä jäisi ohjelmaan. American Idol –ohjelman ohella hän olisi saanut olla mukana myös X Factor –ohjelmassa. Tämä ei kuitenkaan kelvannut Cowellille, sillä hän hylkäsi tarjouksen.

BBC-kanavan taannoin haastattelema mies kertoi tulevaisuudensuunnitelmiensa olevan hiukan erilaisia kuin mitä häneltä odotetaan. Hänellä on nimittäin mielessä jotain uutta televisiokansalle, eikä kyseessä ole kykykilpailu.

– Haluaisin briteille oman albumilistaohjelman televisioon. Se tarkoittaa sitä, että viikottain listattaisiin parhaimmat levyt ja tuotantoa saisi kuunnella television välityksellä. Halpaa tällaisen ohjelman teko ei ole, mutta uskoisin kysynnän olevan suurta. Ihmiset ovat kiinnostuneita musiikista, joten markkinoilla olisi tilaa, Cowell pohti BBC:n haastattelussa.