R.I.P. Guitar Hero – huippusuosittu pelisarja lopetettiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman kolmanneksi suosituimmaksi konsolipeliksi ja suoranaiseksi ilmiöksi noussut Guitar Hero on ainakin toistaiseksi historiaa. Peliä tuottanut Activision Blizzard Inc. ilmoitti, että musiikkipelien suosion romahtamisen takia pelisarja lopetetaan yli viiden vuoden menestyksekkään uran jälkeen.

Uutinen ei tullut aivan täytenä yllätyksenä, sillä marraskuussa Viacom Inc. ilmoitti lopettavansa sen tuottaman Rock Band -pelisarjan. 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen puolivälissä musiikkipelit olivat suosionsa huipulla, mutta sittemmin menestys on hiipunut vuosi vuodelta.

Yhdeksi syyksi epäillään musiikkipelien ja niiden lisätarvikkeiden korkeaa hintaa verrattuna esimerkiksi FPS-sotapeleihin. Pelaajat ovat voineet ladata musiikkipeleihin lisäsisältöä myös verkon kautta, mutta se ei ole riittänyt paikkaamaan pelimyynnin vähenemistä, Yahoo News uutisoi. Tieto Guitar Heron lopettamisesta romahdutti Activisionin pörssikurssin. Yhtiö teki vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 233 miljoonan dollarin tappiot.