Hevisaurus jatkaa nimellä Sauruxet

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme viime kuussa kuinka huippusuosittu suomalainen lastenyhtye Hevisaurus ajautui rajuihin riitoihin. Kiistassa oli osallisena myös yhtyeen levy-yhtiö Sony Music. Tänään Hevisaurus on ilmoittanut jättävänsä levy-yhtiönsä ja vahvistanut, että jatkossa yhtye tunnetaan nimellä Sauruxet.

Sauruxet-nimellä uraansa jatkava huippusuosittu Hevisaurus on jo avannut uudet Facebook-sivut ja yhtye yrittää päästä jatkamaan keikkailua mahdollisimman nopeasti. Ongelmaksi on muodostunut kuitenkin se, että Vantaan käräjäoikeus päätti takavarikoida toistaiseksi yhtyeen arvokkaat esiintymisasut nimikiistan takia.

– Pukumme on takavarikoitu, yhtyeen omat Hevisaurus.net ja Facebook-sivut on suljettu ja keikkojen ostajia uhkailtu. Emme keksineet muuta etenemismuotoa, kuin vaihtaa bändin nimi, Mirka Rantanen kertoi Mesta-julkaisulle.

Kiista on koskenut erityisesti Hevisaurus-yhtyeen nimen käyttöä tavaramerkkinä ja verkkotunnuksena sekä yhtyeen esiintymisasuja. Viihdelehti Staran saamien tietojen mukaan riidassa on tullut aivan viime päivinä uusia yllättäviä käänteitä. Levy-yhtiö Sony Music on nimittäin hakenut viime viikolla omiin nimiinsä ”Hevisaurus” tavaramerkkiä käytettäväksi muiden muassa mainonnassa ja kulttuuritoiminnoissa, eli käytännössä kiertueilla ja keikoilla. Hakemus ei vielä kuitenkaan tarkoita yksinoikeuden syntymistä tai edes sitä että sellainen olisi joskus myöhemmin tulossa.

– Helsinki Pump Production on lisensoinut kaikki Hevisauruksen oikeudet  Sony Music Entertainment Finlandille, joka vastaa Hevisaurus –yhtyeen levyjen tuottamisesta sekä esiintymisten ja fanituotteiden myynnistä ja markkinoinnista käytännön tasolla, Sony Musicin toimitusjohtaja Kimmo Valtanen toteaa.

Yhtyeen taustalla toimiva Helsinki Pump Productions Oy on rekisteröinyt yhtyeen nimen tavaramerkiksi vuonna 2009. Rekisteröinti kattaa muiden muassa lehdet, vaatteet ja pelit. Yhtyeen tavaramerkki saa siitä huolimatta suojaa myös näiden luokkien ulkopuolella, koska se on rekisteröinnin lisäksi muodostunut valtavan menestyksen myötä yhtyeen laajalti tunnetuksi tavaramerkiksi. Näin ollen se on esteenä myös edellä mainitun Sony Musicin tavaramerkin rekisteröinnille.