Brittinainen on reputtanut autokoulun jo 90 kertaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ajokortti on nykyisin lähes välttämätön erityisesti jos asunto sijaitsee kaukana keskustasta, työpaikasta ja kaupoista. Nyt eräs brittinainen onkin yrittänyt saada ajokorttia harvinaisen sinnikkäästi, sillä hän on reputtanut autokoulun kirjallisen kokeen peräti 90 kertaa.

26-vuotias nainen on käyttänyt ajokouluunsa tuhansia euroja, mutta sinnikkäästä opiskelusta huolimatta hän ei ole vielä läpäissyt koetta. Asiasta uutisoineen Daily Mail -lehden mukaan viimeisin yritys oli viime vuoden marraskuussa, mutta silloin nainen sai ainakin hetkeksi tarpeekseen.

Tapaus tuli julki, kun Driving Standards Agency -järjestö selvitteli Britannian heikoimpia autoilijoita. Autokoulun kirjalliset kokeet maksavat maassa 40 puntaa kerralta ja kokeessa täytyy saada 57 minuutin aikana oikein 43 vastausta viidestäkymmenestä.

Samassa selvityksessä löytyi mies, joka on reputtanut kirjalliset 36 kertaa. Lehden mukaan maailmanennätys on kuitenkin Etelä-Korealaisella naisella, Cha Sa-Soonilla, joka pääsi läpi kirjallisesta kokeesta vasta 950. kerralla vuonna 2009. Englantilainen Git Kaur Randhawa pitää puolestaan hallussaan insinööriajojen maailmanennätystä, sillä hän pääsi läpi vasta 48. yrityksellä.