Nyt puhuu koulukiusausvideon sankaripoika: ”En ylireagoinut”

Ohhoh! · Stara.fi

Kerroimme pari päivää sitten tapauksesta, jossa koulukiusattu australialainen 16-vuotias koulupoika Casey ”Zangief Kid” Heynes puolusti itseään pieksämällä kiusaajansa perin pohjin iskemällä tämän kanveesiin kuin showpainiottelussa.

Videosta muodostui nopeasti valtava nettihitti, joka nosti itseään puolustaneen pojan sankariksi. Nyt Heynes on itse kertonut tapahtumien taustoista televisiohaastattelussa. Poika paljasti harkinneensa jatkuvan koulukiusauksen takia jopa itsemurhaa. Lopulta hän kuitenkin päätti saaneensa tarpeeksi ja nousta vastarintaan.

– Kolmannen iskun jälkeen iskin takaisin. Otin hänestä kiinni ja nostin ylös ja pudotin maahan itsepuolustuksena. En oikeastaan ajatellut mitään muuta kuin että se on viimein ohi. En ylireagoinut, koska halusin vain kiusaamisen loppuvan, Casey Heynes kertoi haastattelussa.

– Synkin hetkeni oli kun harkitsin itsemurhaa noin vuosi sitten. Ajattelin vain hoitelevani itseni päiviltä. Vajosin jo sille tasolle ja sitten kaikki tuntui kasautuvan. Siskoni pelasti minut, Heynes lisäsi.

Teinipoika on saanut valtavan suosion ja hänestä on puhuttu sadoissa televisio-ohjelmissa ympäri maailmaa. Molemmat pojat erotettiin koulusta, kiusaaja 21 päiväksi ja kiusattu neljäksi päiväksi. Video nosti koulukiusaamisen puheenaiheensi ympäri maailmaa, ja samalla opettajien pahasti vajavaiset mahdollisuudet puuttua tapauksiin on asetettu laajalti kyseenalaisiksi.

Videon perusteella eräs verkkoyhteisö on käynnistänyt Operation Fat Hero -nimisen tempauksen, jossa kiusatun erottaneen koulun verkkosivusto ja sähköpostiyhteydet on jumitettu. YouTube poisti videon sääntöjensä vastaisena, mutta se löytyy edelleen pojalle omistetulta verkkosivustolta ja sadoilta muilta sivustoilta.