Amerikkalaiset uskovat maailmanloppuun – tässä erikoinen seuraus

Viihdeuutiset · Stara.fi

Japanin ydinkatastrofi ja Libyan kriisi ovat saaneet Yhdysvalloissa aikaan erikoisen buumin, jollainen nähtiin edellisen kerran kylmän sodan aikaan. Kymmenettuhannet amerikkalaiset nimittäin uskovat, että maailmanloppu on tulossa maanjäristyksineen ja ydintuhoineen.

Tästä syystä amerikkalaiset ovat ryhtyneet hankkimaan yhä enenevässä määrin yksityisiä pommisuojia. Maailmankuulu arkkitehti ja sisustussuunnittelija Paul Laszlo suunnitteli aikanaan pommisuojan, jota myydään yhä edelleen. Nyt CNN Money -ohjelma on nyt uutisoinut, että amerikkalaisten kiinnostus yksityisiin pommisuojiin on suorastaan räjähtänyt parin viime viikon aikana.

Pian lukuisten amerikkalaisten pihamaalle ryhdytään siis kaivamaan maanalaisia bunkkereita. Uusi buumi on nostanut pommisuojia rakentavien yritysten pörssikursseja nopeasti jopa satoja prosentteja, kun sijoittavat luottavat myynnin nousseen pysyvästi. Yrityksistä Northwest Shelter Systems kertoi myynnin kasvaneen tähän mennessä yli kymmenkertaiseksi aikaisemmista vuosista. Suurimpiin ”yksityisiin” pommisuojiin mahtuu jopa 200 henkilöä.