Teinitytön levitaatiokuvat ihastuttavat maailmalla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Helmikuussa verkossa sai alkunsa lumipalloefekti, joka on nyt saavuttanut valtavan suosion. Kyse on japanilaisen valokuvaaja Natsumi Hayashin ikuistamista levitaatiokuvista, joissa 17-vuotias koulutyttö näyttää leijailevan kevyesti ilmassa.

Levitating Girl -lempinimen saanut Natsumi Hayashi on kuvannut itseään ajastimella tuhansia kertoja, ja onnistuneista otoksista koottiin kuvagalleria. Kuvissa Hayashi nähdään ”levitoimassa” ympäri Tokiota muiden muassa kaduilla, puistoissa, silloilla ja rautatieasemilla. Hän kertoo verkkosivuillaan, että kuvien inspiraationa on ollut sanonta ”pitää jalat tiukasti maassa”.

Natsumi HayashiKuva: Artsy.net

– Meillä Japanissa tunnetaan sama sananlasku, mutta minä en ole lainkaan sellainen ihminen. Siksi minä en edes yritä pitää jalkojani maassa. Näissä omakuvissa nähdään oma itseni, Natsumi Hayashi kuvailee projektiaan.

Kuvien julkaisemisen jälkeen ne ovat levinneet nopeasti satoihin ja mahdollisesti jopa tuhansiin verkkojulkaisuihin ja Natsumi Hayashi on noussut kertaheitolla valokuvataiteen tähdeksi erityisesti Japanissa. Kuvat neitokainen ikuisti automaattilaukaisimella ja hyppimällä jokaista onnistunutta kuvaa varten jopa kaksisataa kertaa ilmaan. Kymmenittäin näytä kuvia voi katsella tästä.