Lady Gaga : Judas

Singlet · Stara.fi

Maailman tämän hetken suosituin poptähti Lady Gaga tunnetaan hittiensä lisäksi lähinnä ulkomusiikikkisten seikkojen johdosta, mutta nyt hän on viimein saanut myös uutta musiikkia markkinoille. Born This Way -levyn toinen single on nimeltään Judas.

Kappaleen musiikkivideo aiheutti heti tuoreeltaan kohua, mutta nyt kyse on vain varsinaisesta kappaleesta. Judas on discopoljentoinen popviisu E-Typen ja muiden ysäritähtien hengessä, eli tyylillisesti kyseessä on paluu 90-luvulle. Tyylipuhdas eurodisco ei ole kuitenkaan koskaan mennyt muodista, joten valinta on toimiva.

Kappaleen tuotannosta vastannut RedOne aloittaa biisin selvästi Depeche Modeen vivahtavilla soundeilla, mutta sen jälkeen tunnelma kevenee. Soundipuoli on toimiva, mutta ei kuitenkaan anna aihetta suitsutuksiin. Kertosäe on keskinkertaisen tarttuva, mutta siitäkin puuttuu Lady Gagalle ominainen instant-koukku. Todennäköisesti kyseessä on kesähitti, mutta ei kappaleen vaan sen esittäjän ansiosta. Biisi ei nimittäin pääsisi edes radiosoittoon, jos esittäjä olisi joku muu kuin Lady Gaga.

Pisteet 3/5