Presidentinlinnan häpäisseet lätkäfanit kiinni – vankilatuomio uhkaa – katso kuvat

Viihdeuutiset · Stara.fi

Stara kertoi tiistaina ensimmäisenä kuinka neljä jääkiekkofania nousi maanantaisen kansanjuhlan aikana presidentinlinnan katolle ja häpäisi linnan virtsaamalla katolla. Nyt tekijät ovat jääneet kiinni ja heitä odottaa mahdollisesti jopa vankeustuomio.

Staran ikuistamissa valokuvissa linnan katolla nähdään neljä ihmistä, mutta Ilta-Sanomien mukaan vain kolmea teini-ikäistä poikaa odottaa rikossyyte törkeästä julkisrauhan rikkomisesta. Lisäksi heitä epäillään järjestysrikkomuksesta ja vahingonteosta. Maksimituomio julkisrauhan rikkomisesta on kaksi vuotta vankeutta.

Presidentti Tarja Halonen käväisi kansanjuhlan lavalla onnittelemassa tuoreita maailmanmestareita, mutta pian hänen vierailunsa jälkeen presidentinlinnassa kävi kutsumattomia vieraita. Naapuritalon seinustalla kiipeilleet ihmiset nousivat presidentinlinnan matalan osan katolle kannustamaan kultajoukkuetta Suomen lipun kanssa ja kaiken lisäksi virtsasivat sinne. Stara tallensi kiipeilyn valokuviin. Katso kuvat klikkaamalla alta kuvien numeroita.