Toimittajia ammuttiin kovilla – raju luotisade tallentui videolle

Ohhoh! · Neea Jokinen

Vuosittain kymmeniä toimittajia kuolee maailman kriisipesäkkeissä, joissa he joutuvat usein myös sotien osapuolten luotisateeseen. Nyt järisyttävässä videomateriaalissa nähdään, kuinka ryhmä toimittajia joutui luotisateeseen Libyassa.

CNN-uutiskanavan kansainvälinen kirjeenvaihtaja Ben Wedeman ja hänen tiiminsä olivat luotisateen alkaessa raportoimassa Al Qawalishin kylässä 100 kilometrin päässä Tripolista. He joutuivat Gaddafin ja kapinallisten joukkojen välisen tulitaistelun keskelle.

Kuva: CNN

Wedeman ja tiimi kapusivat nopeasti takaisin autoihinsa ja kaasuttivat pois. Wedeman jatkoi raportoimista videokameralle matkan ajan suojaten kasvojaan. Videon taustalla kuuluu useita laukauksia ja toimittajat ovat silminnähden kauhuissaan. Koko CNN-tiimi ehti paeta paikalta, eikä kukaan loukkaantunut.