Kouluissa oppitunteja homoseksuaaleille

Ohhoh! · Neea Jokinen

Kalifornia on nyt ensimmäinen osavaltio Yhdysvalloissa, joka alkaa pitämään kouluissa oppitunteja homo-, lesbo-, biseksuaaleille sekä transvestiiteille. Kalifornian kuvernööri on nimittäin allekirjoittanut lakialoitteen, jossa julkisten koulujen opetussuunnitelmaan lisätään mahdollisuus kyseisiin oppitunteihin.

Lakialoite on herättänyt kriittisyyttä joissakin kirkoissa ja konservatiivisissä ryhmissä. Heidän mielestään moinen järjestely voisi valottaa oppilaille aihetta, jota jotkut vanhemmat pitävät vastenmielisenä. Vanhemmat ovatkin nostaneet huolenaiheeksi sen, että lapset oppivat hyväksymään homoseksuaalisuuden.

Lakialoitteen tukijat taas ovat sitä mieltä, että lapset oppisivat hyväksymään homoseksuaalit koulutoverinsa, jotta heitä ei syrjittäisi tai kiusattaisi. Uusi laki ja opetuslautakunta vaativat seksuaalisista vähemmistöistä kattavan opetusmateriaalin kouluihin, mikäli lakialoite menee läpi. Paikallisten koulujen johtokunnat päättävät miten lakialoite toteutetaan.