Riehujat kuriin – poliisi antaa ”vaikeille asiakkaille” tikkaria

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Kaikki varmasti tietävät, miksi lapset ovat yllättävän rauhallisia parturi-kampaamoiden penkeillä tai verikokeissa neuvolassa. He tietävät saavansa kärsivällisyydestään palkinnon – nimittäin tikkarin. Nyt kyseistä tekniikkaa on kokeiltu julkisilla paikoilla juopuneisiin örveltäjiin.

Australian poliisi on nyt kokeillut uutta aluevaltausta juopuneiden häiriköiden rauhoittamiseen – poliisit nimittäin antavat heille tikkarin.

– Kun julkisilla paikoilla häiriköiville juopuneille miehille annettiin tikkari suuhun, heidän vihamielinen energiansa liukeni pois. Heistä tuli rauhallisempia tikkarin imeskelyn jälkeen, kaupunginvaltuutettu Charlayne Thornton-Joe selitti tikkaritekniikan toiminnasta lausunnossaan.

Thornton-Joe kertoi myös muita selityksiä tuttiefektiin. Esimerkiksi häiriköiden on vaikeampi öykkäröidä ja huutaa, kun imeskelee tikkaria. Sen myötä myös tappeluiden riski vähenee. Sokeripallon imeskely rauhoittaa niitä, jotka ovat juoneet liikaa. Tuttiefektin on kerrottu tuottaneen tulosta.