Exän äiti: ”Poikani on osasyyllinen Winehousen kuolemaan”

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Brittipoppari Amy Winehouse saatettiin eilen haudan lepoon. Samalla julkisuuteen on saatu lisää tietoja tähden viimeisistä hetkistä. The Sun -lehden mukaan laulajan löysi hänen henkivartijansa, joka soitti välittömästi apua. Se oli kuitenkin myöhäistä.

Laulajan isän Mitch Winehousen kerrottiin kieltäneen tyttärensä entistä aviomiestä Blake Fielder-Civiliä tulemasta tyttärensä hautajaisiin. Isän tiedetään syyttävän Fielder-Civiliä tyttärensä huumeriippuvuudesta. Nyt entisen aviomiehen äiti kertoi olevansa samaa mieltä.

– En osaa sanoa, käyttikö Amy huumeita jo ennen kuin hän tapasi Blaken. Sisimmässäni kuitenkin uskon, että poikani on osasyyllinen Amyn huumeidenkäyttöön, äiti kertoi brittiläisessä Daybreak-ohjelmassa.

Laulajan kuoleman jälkeen äiti pelkäsi poikansa Blaken harvitsevan itsemurhaa ja soitti vankilaan, jotta he ottaisivat heroiiniaddikti Fielder-Civilin tarkkailuun. Äiti kertoi ettei hänen poikansa koskaan lakannut rakastamasta entistä vaimoaan. Myös Blaken nykyinen tyttöystävä Sarah Aspin kertoi entisen avioparin olleen sielunkumppaneita.

– Hän on murtunut eikä voi uskoa ettei tule näkemään Amyä enää koskaan. Minä näin Amyn ja Blaken yhdessä ja voin sanoa heidän olleen todella rakastuneita ja sielunkumppaneita toisilleen, Blaken nykyinen tyttöystävä Sarah Aspin kertoi.

Winehousen kerrottiin menehtyneen todennäköisesti yliannostukseen, mutta viranomaiset eivät suostuneet vielä kommentoimaan asiaa lainkaan. Lääkärit varoittivat laulajaa jo kuukausia aiemmin siitä että hän tulee kuolemaan, ellei pääse heti eroon päihteistä. Winehousen äiti kertoikin, ettei tyttären kuolema tullut hänelle yllätyksenä. Hänen mukaansa kuolema oli vain ajan kysymys.