”Viinanjuonnin lopettaminen tappoi Amy Winehousen”

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Brittipoppari Amy Winehouse saatettiin tiistaina haudan lepoon. Nyt laulajan perhe uskoo Amyn kuolleen alkoholinkäytön lopettamisen takia. Amy oli päättänyt luopua alkoholista kokonaan kolmen viikon ajaksi. Perhe uskoo alkoholista vetäytymisen olleen pikkuruisen Amyn keholle tappava shokki.

– Alkoholista pidättäytyminen antoi Amyn langanlaihalle vartalolle ikään kuin shokkitilan. Perhe uskookin, ettei Amyn keho kestänyt yhtäkkistä lopettamista, perheen läheinen ystävä kertoi The Sun -lehden mukaan.

Winehouse isä Mitch Winehouse kertoi lääkäreiden sanoneen Amylle, että hänen täytyy lopettaa juominen hiljalleen. Isä kertoi tyttärensä sanoneen ettei pysty moiseen, joten hän luopui alkoholista samantien kokonaan. Isä uskoo ettei hänen tyttärensä kestänyt niin suurta muutosta.

Laulajatähden äidin Janisin ja ohjaajapoikaystävä Reg Travissin tiedettiin käyneen laulajan luona päivää ennen hänen kuolemaansa. Äiti ja poikaystävä kävivät tarkistamassa ettei Amy ollut koskenut alkoholiin. Myös lääkäri sanoi Amyn olleen täysin terve lääkärintarkastuksessa vuorokausi ennen kuolemaa.

Amy Winehouse uskoi kuolevansa 27-vuotiaana. Lukuisat menestyneet musiikkitähdet, kuten Jimi Hendrix, Jim Morrison, Kurt Cobain ja Janis Joplin, kuolivat 27-vuoden iässä.

Winehousen kerrottiin menehtyneen todennäköisesti yliannostukseen, mutta viranomaiset eivät suostuneet vielä kommentoimaan asiaa lainkaan. Lääkärit varoittivat laulajaa jo kuukausia aiemmin siitä että hän tulee kuolemaan, ellei pääse heti eroon päihteistä. Winehousen äiti kertoikin, ettei tyttären kuolema tullut hänelle yllätyksenä. Hänen mukaansa kuolema oli vain ajan kysymys.