Hevisaurus-nimikiistassa uusi käänne

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme taannoin kotimaisen Hevisaurus-yhtyeen nimikiistasta, joka paisui odottamattoman suuriin mittasuhteisiin. Yksi bändin jäsenistä ajautui riitoihin muiden jäsenten kanssa, erosi yhtyeestä ja perusti oman Sauruxet-yhtyeensä. Hevisaurus jatkoi kuitenkin normaalisti.

Sittemmin kiistaa on käyty lähinnä yhtyeen ja sen hahmojen nimistä, eli tavaramerkeistä. Hevisaurus-tavaramerkin ja aputoiminimen omistaa Helsinki Pump -yhtiö, mutta eronnut jäsen on yrittänyt saada itselleen yksinoikeuden hahmojen nimiin. Samaan aikaan levy-yhtiö Sony Music yrittää saada yksinoikeutta yhtyeen nimeen käytettäväksi muiden muassa keikoilla ja kiertueilla, vaikka yksinoikeus kuuluu jo Helsinki Pumpille.

Stara kertoi viime keväänä, että Sony Musicin hakemusta ei tulla hyväksymään rekisteriin. Nyt Sony Music ja sen asiamies Heinonen & Co. ovatkin odotetusti kärsineet asiassa tappion, sillä Staran saamien tietojen mukaan patentti- ja rekisterihallituksen tavaramerkkiosasto ei ole hyväksynyt hakemusta. Välipäätös asiassa annettiin 6. heinäkuuta.

Levy-yhtiön havitteleman tavaramerkin esteeksi on ilmoitettu Helsinki Pump -yhtiön toiminimi sekä yhtyeestä eronneen jäsenen hakemus ”Herra Hevisaurus” -tavaramerkistä, joka on kuitenkin toukokuussa jätetty sillensä. Näiden lisäksi rekisteröinnin esteenä on tavaramerkin haltijan niin halutessa se, että Hevisaurus-nimi on muodostunut laajalti tunnetuksi tavaramerkiksi. Sony Music voi kuitenkin vielä saada tavaramerkin rekisteröityä merkinhaltijan kirjallisella luvalla.