WOOT ja sekstaus ovat nyt virallisia sanoja

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuosittain maailman arvostetuimpaan sanakirjaan Oxford English Dictionaryyn hyväksytään joukko vuoden aikana vakiintuneita uusia sanoja. Sellaisia ovat olleet vuosien varrella muiden muassa podcast, unfriend, OMG, IMHO, BFF ja LOL.

Nyt mukaan on hyväksytty myös sexting, joka tarkoittaa seksiviestien lähettämistä. Muita uusia tänä vuonna virallisesti hyväksyttyjä sanoja ovat muiden muassa woot, textspeak, retweet ja cyberbullying. Asiasta kertoi BBC.

Sekstaus on ollut viimeksi kuluneen vuoden aikana runsaasti esillä, kun erityisesti nuorten tyttöjen poikaystävilleen lähettämiä alastonkuvia on päätynyt runsaasti julkisuuteen. Lukuisat julkkistähdet ja poliitikot ovat niin ikään joutuneet ongelmiin, kun heidän alastonkuvansa ovat kulkeutuneet vääriin käsiin ja lopulta internetiin.