Avatar-elokuva onkin plagiaatti? Vertaa itse

Viihdeuutiset · Stara.fi

James Cameronin elokuva Avatar on yksi maailmanhistorian menestyneimmistä elokuvista. Jättiproduktio on tuottanut huimia summia rahaa, mutta sen tarinan ylle on langennut hieman erikoinen verjo.

Verkossa leviää nimittäin hauska vertailu, jossa Avatar-elokuvan synopsista verrataan Disneyn klassikkoelokuva Pocahontasin tarinaan. Vain kosmeettisilla muutoksilla Pocahontas saadaa muutettu Avatarin tarinaksi. Katso vertailtu synopsis tästä linkistä.

18.12.2009 Suomen ensi-iltansa saanut Avatar on tällä hetkellä maailman tuottoisin elokuva. Leffa ylitti miljardin dollarin lipputulojen rajan oltuaan vaivaiset 17 päivää elokuvateattereissa, mikä oli nopeammin kuin yksikään elokuva aikaisemmin. Avatar 2 on tulossa elokuvateattereihin vuonna 2014 ja kolmas osa vuonna 2015. Jatko-osat ovat itsenäiset tarinat, jotka yhdessä ensimmäisen elokuvan kanssa kertovat ihmisten valtaa vastaan kamppailevasta Navi-kansasta. Termi ”Avatar” tulee sanskriitin kielen sanasta Avatara, joka tarkoittaa “hän joka laskeutuu”.