Häh? Koira tallusteli 5 895 metrissä Kilimanjaro-vuoren huipulla

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Afrikan korkein vuori Kilimanjaro sijaitsee Koillis-Tansaniassa Kenian rajan tuntumassa. Tämän 5.895 metrin korkuisen vuoren huipulle kiivettiin ensimmäisen kerran 6. lokakuuta vuonna 1889.

Nyt pilviähipovan Kilimanjaron huipulla on nähty tallustelemassa mysteerinen koira. Vuorikiipeilijät bongasivat nelijalkaisen karvaturrin keskiviikkona. Paikalliset uskoivat harhailijan olevan sama koira, joka nähtiin vuorella jo vuosikymmen sitten.

– Olin irroittamassa itseäni köysistä, kun yhtäkkiä näin koiran makaamassa noin metrin päässä minusta, kiipeilijä Antoine le Galloudec kertoi The Sun -sivustolle.

Hämmästyneet kiipeilijät ja paikalliset yrittävätkin parhaillaan pähkäillä, kuinka eläin pystyi selviytymään vuoren tunnetusti kovissa olosuhteissa. Karvaturrin löytämiskohdassa lämpötilat laskeutuvat pakkasen puolelle ja kiipeilijöitä varoitetaan useista Vuoristotautiin liittyvistä vaikutuksista.

– Kun turistit näyttivät kuvan koirasta minulle, en ollut uskoa silmiäni. Kuinka se selviytyi jäätävänkylmässä ilmastossa ja mitä se söi? Tanzanialainen vuoristo-opas Abel Edward ihmetteli The Sun -sivuston mukaan.